Muntra musikanter

15 Jun
2011

Bono i luften, fångad av Edge. U2 360° tour, 2009.

I samband med premiären av Spider-Man: Turn Off The Dark passade amerikanska NBC Nightly News på att intervjua Bono och The Edge om deras arbete med musikalen.

Naturligtvis var journalisten tillika U2-fantasten Brian Williams även tvungen att be om en uppdatering angående arbetet  med producenten Brian Burton, som ju ansvarar för det projekt som skall färdigställas innan 2012 är över.

Tidigare har Williams bl.a. följt med Bono till Ghana 2006 där han fick höra några strofer ur den då purfärska Thank You For The Day och därtill intervjuat U2 efter konserten We Are One. Den gavs i januari 2009 för att hedra den tillträdande amerikanske presidenten Barack Obama.

Bono ser på Burton, alias Danger Mouse, som en blandning av tidigare kollegorna Daniel Lanois och Brian Eno: ”Han är lite grann av bägge, på sätt och vis. Om man tänker på Danny Lanois så är han väldigt analog av sig, medan man kan se Brian [Eno, övers. amn.] som det digitala. Han är som en slags kombination.”  Vidare berättar Bono att det går stadigt framåt och att soundet kan komma att bli annorlunda: ”Jag tycker att musiken som vi har skapat med honom hittills – vilket är 12-13 låtar – är väldigt melodibaserad. Det är väldigt experimentellt och det finns hookar överallt.”

There’s no guitars, bass and drums on…yet, but things are looking good so far.

- Bono om rockalbumet med Danger Mouse bakom spakarna.

The Edge tar sedan över och berättar för Williams att bandet bl.a. har spenderat mycket tid i södra Frankrike och även New York för att arbeta med plattan. ”Du vet, lite här och var. Vi är som en sorts vandrande minstrel för tillfället” avslutar gitarristen.

På den nyligen uppdaterade specialavdelningen för nästa projekt kan man lära sig mer om vad U2 kommer att göra framöver.

Källa: MSNBC.com