Imse Vimse Spindel…

14 Jun
2011
Spider-Man på Broadway Foto: Annie Leibovitz

Huvudrollsinnehavarna fångade på bild av Annie Leibovitz, november 2010

Ja, det har varit många turer fram och tillbaka; producenters plötsliga dödsfall, ersättare för avhoppade skådespelare, allvarligt skadade stuntmän, inspektioner från arbetsmiljöverk, omskriven musik, dialog och nya manus, nya medarbetare, parodier, finanskriser…listan kan göras hur lång som helst.

Nästan ett helt decennium har förflutit sedan Bono och The Edge år 2002 tillfrågades om de ville bidra med att sätta upp Broadways mest ambitiösa verk någonsin. Ikväll är det tänkt att musikalen Spider-Man: Turn Off The Dark, ska ha sin storslagna premiär i New York City.

Det finns dock indikationer på att det faktiskt kommer att bli av – till slut. Huvudrollsinnehavarna Reeve Carney, Jennifer Damiano och T.V. Carpio har framfört musik från pjäsen och låtit sig intervjuas i amerikansk media sedan en bra tid tillbaka, man har släppt Rise Above 1 som singel och albumet går att förhandsboka via amerikanska återförsäljare som Amazon och iTunes Store.

Dessutom kan U2- eller Spider-Man-fantaster i Sverige med tillgång till musiktjänsten Spotify höra alla 14 låtar som spelats in av ensemblen i sin helhet. För de som inte är Spotify-abbonnenter kan det numera vara värt att notera att nästan 10% av din lyssningskvot kommer att gå åt för att lyssna och kom ihåg att varje låt bara går att höra högst 5 gånger som gratislyssnare.

För att ytterligare uppmärksamma kvällens premiär, och därmed fånga två gröna troll i ett nät så att säga, har redaktionen passat på att uppdatera sidan där vi sammanställt alla fakta och rykten kring kommande U2-projekt. Vilket hoppas att detta är en efterlängtad uppdatering med tanke på att nästan ett halvår passerat sedan sist. Där kan man numera bl.a. se vilka låtar som ingått i Spider-Man-projektet samt vilka av dessa som nu släpps på skiva. Dessutom kan man se Reeve Carney framföra singeln Rise Above 1 live från American Idol nyligen tillsammans med ingen mindre än två av våra favoritirländare på sång och gitarr. Om ingenting oförutsett inträffar flyttas alltså projektet ned under rubriken utgivna projekt under morgondagen. Därefter fokuserar vi på att hitta nyheter om de övriga 4-5 projekten som även de har fått en liten översyn sedan sist.

Låt oss hålla tummarna för att premiären ikväll faktiskt blir av!

5oBjWl7l9Gw

Spider-Man på Broadway Foto: Annie Leibovitz

Huvudrollsinnehavarna fångade på bild av Annie Leibovitz, november 2010