Grattis, Bono!

10 Maj
2011

Trots att U2 vid det här laget är mitt uppe i förberedelserna inför morgondagens konsert, kan nog Bono räkna med att bli ordentligt uppvaktad. Imorgon kommer han tillsammans med övriga bandmedlemmar att äntra Azteca Stadium i Mexiko City, 51 år ung. Det blir den första av de tre sista spelningarna i Latinamerika för denna gång, och även om morgondagens konsert går av stapeln en dag efter Bonos födelsedag är det nog ingen högoddsare att Bono kommer att hyllas av publiken på något sätt.

Bonos födelsedag uppmärksammas på olika sätt runt om i världen. Det gäller inte bara alla omnämningar, notiser och för den delen längre artiklar i såväl pappersupplagor som nättidningar som vi kan räkna med blir av. Många fans uppmärksammar också dagen på sitt eget sätt. Kanske twittras det glatt ett grattis, kanske uppdateras Facebookstatusen eller bloggen med samma budskap, eller så meddelas omvärlden på annat sätt att vår man fyller år.

För den som känner för att haka på ett redan etablerat initiativ och gratulera Bono genom att donera pengar till välgörenhet, finns Build a Well for Bono’s Birthday som för nionde året i rad hyllar sångaren med en insamling till förmån för rent vatten till Afrikas folk. I år går pengarna till några flickskolor i Benin. När man donerat valfri summa får man möjlighet att även skriva en födelsedagshälsning till Bono (läs mer om vad projektet går ut på på våra kollegor atu2:s sajt här).

Hur firar du Bonos födelsedag? Rycker du på axlarna eller bjuder du hem kompisarna på en U2-kväll? Donerar du pengar, ger du ett mikrolån via Kiva, eller hittar på något annat sätt att ge Bono en födelsedagspresent? Dela gärna med dig av dina tankar på vårt forum!

Källor: U2.com, atu2.com, African Well Fund