McGuinness: Nytt album i maj

4 Feb
2011

Som vi tidigare rapporterat har U2 under den senaste tiden arbetat på ett nytt album tillsammans med den amerikanska producenten Brian Burton, mera känd som Danger Mouse. I slutet på januari talade U2:s manager Paul McGuinness med den tyska tidningen MusikWoche under en konferens i Cannes. McGuinness säger till tidningen att albumet som bandet jobbar på tillsammans med Danger Mouse är så gott som klart och att bandet just nu håller på att ge skivan den sista finputsningen i sin studio i södra Frankrike.

McGuinness ger inget exakt datum för skivsläppet men säger att den planeras att släppas lägligt till de Nordamerikanska konserterna som drar igång i maj. Han kommenterar också att titeln Songs Of Ascent som det länge talats om inte är speciellt trolig på albumet som bandet arbetar på just nu.

Det är nu snart bara en vecka tills U2 står på scenen i Sydafrika. Därefter följer ett antal datum under mars, april och maj i Chile, Argentina, Brasilien och Mexiko innan turnén når Nordamerika för de konserter som blev uppskjutna från förra sommaren pga Bonos ryggskada. Kanske dyker det under våren upp låtar som vi inte hört förr? Och kanske kan vi se fram emot en singel inom en snar framtid? Detta kommer vi naturligtvis att rapportera om här på U2.se.

Källa: atu2.com samt U2.com 360° TOUR