Rykte: Project Zero One sent 2011?

17 Jan
2011
Brian Burton alias Danger Mouse

Brian Burton alias Danger Mouse, 2010

En av användarna på den franska fansidan u2achtung.com forum lär ha uppgett att det album som U2 har arbetat på med amerikanske producenten Danger Mouse går under namnet Project Zero One och att man har 12 spår färdiga på detta – i enlighet med tidigare rapporter från Bono i höstas.

I inlägget sammanfattas albumets livstid i korthet där man bl.a. upprepar Bonos uttalande om att U2 åter vill dominera radiovågorna och därtill ska Adam ha sagt att man vill inträda i en ny region för rockmusiken med den kommande plattan.

Sedan hänvisar man till egna källor och säger att U2 arbetar på flera projekt parallellt, vilket våra läsare säkert känner till vid det här laget – Ett rockalbum med Danger Mouse samt ett remix eller klubbalbum med bl.a. Will.i.am från The Black Eyed Peas. Överraskande nog säger man att U2 även har ännu ett projekt på gång med hittills outgivna låtar enligt denna källa – om det rör sig om något helt nytt eller exempelvis Spider-Man musikalen Turn Off The Dark eller arbetet med Rick Rubin från 2006 förtäljer dock inte rapporten.

Vidare skriver man att några journalister lär ha fått höra några låtar från det nästkommande albumet som beskriver det som att det ”låter U2″ och ”ganska bra” vilket lär ha försäkrat bandet om att inte göra alltför stora förändringar medan de var i Nya Zeeland och Australien innan juluppehållet. Även här är det dock osäkert om man med journalister exempelvis menar holländaren Bert van de Kamp som fick höra tre nya låtar eller andra slags journalister.

I vilket fall så skriver man att denna förhandslyssning kom från  ”Project Zero One eller Songs of Ascent så det är med andra ord återigen oklart om de två projekten nu ska betraktas som samma verk eller inte. Kanske vet man inte själva vilket album det rörde sig om. Man avslutar rapporten med att konstatera att de flesta låtar som premiärspelades under 360°-turnéns senaste etapper sannolikt inte kommer att finnas med på Project Zero One som enligt fransmännen (helt otippat) lär släppas ”sent 2011″ - möjligtvis på grund av att arbetet med Spider-Man ytterligare har skjutits upp till mars 2011 då bl.a. Bono och The Edge ska omarbeta ett antal låtar med ensemblen och Steve Lilywhite som producerar.

Då u2achtung.com har begränsat tillgången till sina forum för icke-registrerade besökare har inte redaktionen på u2.se  kunnat bekräfta att detta inlägg verkligen finns eller vad det faktiskt säger.

Vi har dock valt att publicera detta som ett rykte och ingenting annat med tanke på att u2achtung vanligtvis brukar ha en god trovärdighet i U2-kretsar. I dagsläget finns det tyvärr inga alternativa källor att tillgå så ta det hela med en nypa grovsalt i avvaktan på fler detaljer.

I och med detta har vi följdaktligen uppdaterat vår Nästa projekt-sida där man kan läsa mer om vad U2 har för sig när de inte turnerar.

Källa: u2achtung.com samt atu2.com