Rykte: tre nya låtar?

8 Dec
2010
The Edge fotograferad av Julian Lennon

The Edge, Nice 2010 (Foto: Julian Lennon)

I en nyhet om boken And They Called Him Bono skriver våra kollegor på atu2.com att Bono har spelat upp tre nya låtar för verkets författare, den holländske journalisten Bert van de Kamp.

Två av dessa nämns vid namn, The Sacred Heart of Malibu samt Mother of Pearl dock utan att gå närmare in på hur de låter enligt uppgift. Tvärtom nämner man sedan soundet på en tredje låt, utan att nämna en titel för denna i boken. Detta verk lär vara influerat av eurodisco-genren. Gemensamt för samtliga tre låtar är dock att man inte får reda på vilket av U2:s pågående projekt de tillhör.

För en tid sedan intervjuades den amerikanske producenten Brian Burton alias Danger Mouse av radiostationen 101.9 RXP i New York och man passade på att ställa frågan om dennes arbete med U2. Burton var dock väldigt restriktiv med uppgifter och ville hellre tala om sina andra projekt: ”Jag hade sagt att jag inte skulle berätta om det redan innan, och sen antar jag att han [Bono, red. anm.] gjorde det ändå. Trots det vill jag hålla samma position och jag kommer fortfarande inte att prata om det” kommenterar han.

Håll er uppdaterade om senaste nytt kring U2:s arbete med Danger Mouse och de övriga projekt som är på gång via U2.se:s Nästa projekt-sida.

Källor: atu2.com samt 101rxp.com