360°-turnén vidare till Sydamerika

29 Nov
2010
Muse och Edge, Glastonbury 2010

Muse och The Edge spelar Where The Streets Have No Name, Glastonbury 2010

I två separata nyheter bekräftar den officiella webbplatsen U2.com idag att U2 kommer bege sig till Sydamerika med sin 360°-turné. Förutom den redan inplanerade spelningen i Mexico City så kommer bandet även att ge spelningar i Argentina och Brasilien.

Enligt uppgift blir brittiska Muse förbandet för båda platserna. De har varit med på 360°-turnén tidigare, och The Edge spelade som bekant tillsammans med trion på Glastonbury-festivalen 2010 sedan U2  tvingades avboka sitt egna framträdande där i somras.

Buenos Aires står först på tur när U2 intar Estadio Unico de La Plata den 30 mars 2011. Biljetter finns till försäljning för medlemmar av den officiella fanklubben från och med nu på onsdag den 1 december och klockslaget som gäller är klockan 10:00 lokal tid. Detta blir således kl.14:00 svensk tid för Argentina-förköpet. Försäljningen  pågår till och med midnatt mellan fredag och lördag den 4 december för oss svenskar.

Därefter tar man sig vidare till brasilianska São Paulo och Estadio Morumbi den 9 april 2011.  Även här säljs biljetter på förköp från och med nu på onsdag den 1 december samma tid som i fallet med Argentina. I detta fall blir motsvarande tid i Sverige kl.13:00 för Brasiliens förköp. Förhandsförsäljningen avslutas enligt uppgift kl. 01:00 svensk tid fredag den 3 december.

Allmänheten får sedan köpa biljetter till bägge spelningar från och med tisdag den 7 december.

Källa: U2.com – Argentina och Brasilien