Spider-Man spinner vidare på Broadway

30 Nov
2010
Spider-Man på Broadway Foto: Annie Leibovitz

Huvudrollsinnehavarna fångade på bild av Annie Leibovitz, november 2010

Under söndagen inbjöds äntligen publik till förhandspremiären av Spider-Man: Turn Off The Dark, Broadway-musikalen som innehåller skräddarsydda låtar av Bono och The Edge.

Som en del av marknadsföringen så visade amerikanska CBS ett inslag i sitt klassiska magasin 60 Minutes.  I detta får man bland annat följa programledaren Lesley Stahl som dokumenterat arbetet med musikalen sedan två år tillbaka(!). Tillsammans med Bono och The Edge får vi se när de för första gången hör låtarna bli framförda av skådespelarna.

I det fjorton minuter långa klippet nedan får vi i tur och ordning höra delar av välkända Boy Falls From The Sky, Bullying By Numbers, möjligtvis karaktären Arachnes huvudtema A Freak Like Me Needs Company eller Deeply Furious, huvudrollsduetten No More och slutligen en veva till av Boy Falls From The Sky, den här gången med Bono på sång.

Våra amerikanska kollegor på fansidan atu2.com har föga oväntat hårdbevakat premiären och delar med sig av sina första intryck på deras blogg, i en krönika, via bildsajten Flickr samt på deras förstasida.

Dessutom har U2 själva repeterat vidare på Boy Falls From The Sky innan spelningarna på Nya Zeeland förra veckan, och den låter faktiskt relativt annorlunda mot vad som framfördes inför publik i Portugal. Både text och musik har reviderats under turnéuppehållet verkar det som, lyssna själv på vår blogg! Slutligen har U2.se för enkelhetens skull satt ihop en liten spellista på YouTube där man kan ta del av de officiella videoklipp som lagts upp i samband med publikpremiären.

Håll er uppdaterade om senaste nytt kring Spider-Man och övriga U2 projekt via U2.se:s Nästa projekt-sida.

Källor: CBS via Youtube samt atu2.com – blogginläggkrönika, Flickr-gallerinyhetsinlägg