Rykte: Songs of Ascent inte nästa album?

9 Nov
2010
Daniel Lanois vid mixerbordet, 2007.

Daniel Lanois på plats bakom ett av sina instrument - mixerbordet, 2007.

I en intervju med kanadensiska The Globe and Mail berättar U2-producenten Daniel Lanois om sina planer den närmsta tiden i en artikel som har publicerats på tidningens nätupplaga.

På agendan finns bl.a. en turné med den nya konstellationen Black Dub som ger sig ut på vägarna för att marknadsföra sin självbetitlade debut, vilken nyligen gavs ut. Anledningen till dröjsmålet var att Lanois, liksom Bono, ådrog sig allvarliga skador i våras efter en motorcykelolycka varför hela den inplanerade Europaturnén för Black Dub fick skjutas på framtiden.

Tidigare denna månad nämnde Lanois i senaste utgåvan av Entertainment Weekly att han skrivit ett pedal-steel nummer som blev kvar från inspelningarna i Marocko, tillsammans med ”tillräckligt många låtar för att sätta ihop en uppföljare” till fjolårets album.  Även om låten var rörande så saknades kvalitéerna som skulle göra den till en hitsingel ansåg han och den fick helt enkelt lämnas i kassavalvet. Nu säger dock den fullbokade 59-åringen till The Globe and Mail att ”Vi har arbetat tillräckligt mycket ihop för tillfället.” som svar på frågan om han kommer arbeta på nästa U2 album.

Därmed verkar det ytterligare bekräfta att Songs of Ascent dröjer och sannolikt inte kommer bli uppföljaren till No Line On The Horizon som släpptes ifjol. Den som trots allt är intresserad av vad Lanois har för sig istället, kan klicka sig vidare till hela intervjun (på engelska) med The Globe and Mail nedan.

På vår sida om nästa U2-projekt hittar man senaste nytt om vad som är på gång.

Källa: The Globe and Mail