Inget nytt album idag

8 Nov
2010

U2, Olympic Studios i London, december 2008

Trots ett rykte som uppkom redan mot slutet av september och efterföljande kommentarer om olika U2-projekt som är under arbete släpptes ingen ny U2 release idag.

Det var en twitter-bild från skivåterförsäljaren HMV:s lokaler i skotska Edinburgh som startade ryktet att det skulle komma något nytt den 8 november 2010. Förutom att ha gått ut med datum, uppmanade man även sina kunder att förhandsboka ett exemplar av den sedermera outgivna produkten som dessutom saknade ett namn.

Därutöver har förhandsföreställningarna av Spider-Man musikalen Turn Off The Dark som ska sättas upp på Broadway fördröjts ytterligare en tid. Som bekant har hälften av U2, Bono och The Edge, skrivit ett antal låtar till spektaklet som regisseras av Tony-belönade Julie Taymor. Enligt uppgifter till The New York Post, lär Taymor ha begärt mer tid för att få ihop showen som redan har drabbats av flera dröjsmål som ett resultat av skådespelaravhopp, avsaknad av sponsorer och så vidare. Som om det inte vore nog, har två av de inblandade i musikalen rapporterats brutit fötterna efter en stuntmanöver, vilket har gjort att den amerikanska motsvarigheten till arbetsmiljöverket nu har skickat inspektörer till Foxwoods Theatre i New York City för att säkerställa att allting går rätt till.

Förhandsvisningarna äger nu rum med start den 28 november och allmänheten får sedan ta del av föreställningen ännu lite senare än planerat, den 11 januari 2011.  Chicagomag.com har en djupgående artikel om musikalen, och den går att läsa i sin helhelt på engelska via deras webbplats, där man bl.a. rapporterar att Bono och The Edge redan 2006 hade skrivit hälften av de 18 låtar som ska finnas med i musikalen, ”och på ett eventuellt album”. Huruvida det är U2-tolkningarna eller skådespelaruppsättningens versioner som ska släppas förtäljer inte artikeln.

Närmast i tiden vad gäller nya U2 releaser blir således Wide Awake In Europe, som namnet till trots inte kommer släppas i europa utan nordamerika den 22 november eventuellt följt av den första singeln från ”Rockalbumet” i december producerad av Danger Mouse.
Håll koll på vad vi som U2 anhängare har att vänta oss framöver på nästa projekt-sidan här på U2.se.

Källor: plixi.com, atu2.com samt chicagomag.com