In A Little While – november 2010

7 Dec
2010
In A Little While - U2.se dagboken

In A Little While - U2.se dagboken

November 2010 bjöd framför allt på fler konserter som officiellt bekräftades i både Nord- och Sydamerika. Därutöver har vi fått vaga antydningar om nästa release och kastats mellan glädje den ena stunden när Aung San Suu Kyi äntligen släpptes fri och förtvivlan i nästa när U2.se:s webbhotell utsattes för en illasinnad attack som fick till följd att sidan gick ned några dagar.

Har du missat något under månaden som gick? Ta dig en titt här nedan.

Mycket nöje!
Redaktionen,
Stockholm samt Laholm, november 2010

Måndag 1 november: I redaktionens nyhetsakut inkommer rapporter om att U2 lägger in två konserter till i den nordamerikanska turnéplanen. Dock finner ingen tid att skriva om det förrän imorgon.
Tisdag 2 november:  U2.se rapporterar om gårdagens officiellt bekräftade datum i Baltimore och S:t Louis.
Onsdag 3 november: -
Torsdag 4 november: -
Fredag 5 november: Idag bekräftas att bandet kommer att ge hela tre spelningar i Mexiko 2011! Det skriver vi om naturligtvis.
Lördag 6 november: -
Söndag 7 november: Vi publicerar den senaste dagboken.

Måndag 8 november: Redaktionen konstaterar ledsamt att HMV-butiken i skotska Edinburgh gav oss alla falskt hopp; det kom inget nytt U2 album idag, och ryktet plockas bort från Nästa projekt-sidan.
Tisdag 9 november: U2-producenten och musikern Daniel Lanois berättar om sina pågående projekt. Dock är U2 inte bland dessa. ”Är Songs of Ascent dödförklarad?” undrar vi idag.
Onsdag 10 november: -
Torsdag 11 november: -
Fredag 12 november: En annan aktuell producent, Danger Mouse, ska delta i en live-chatt ikväll. Dock får redaktionens representant förhinder men får reda på i efterhand att U2-frågorna effektivt ignorerades av programledaren. Dessutom twittrar vi vår Spotify-lista från förra månaden som svar på en förfrågan till våra amerikanska kollegor. Dock var det dessvärre inte denna som efterfrågades.
Lördag 13 november: Burmesiska frihetskämpen Aung San Suu Kyi blir officiellt frisläppt ur sin långa husarrest av landets militärjunta, och redaktionen är försiktigt optimistiska – i likhet med U2 själva. Dock skall poängteras att kampen inte är över.
Söndag 14 november: -

Måndag 15 november: U2.se ligger nere och vi tvingas därför att nöja oss med en kvittring som påminner att tributebandet W2 ska spela i Stockholm kommande helg.
Tisdag 16 november: Den officiella webbplatsen u2.com bekräftar idag ryktet att man ska ge ut en exklusiv Live-EP med titeln Wide Awake In Europe, lustigt nog endast i Nordamerika och vissa utvalda butiker i Storbritannien och Irland. På grund av attacken mot vårt webbhotell kan vi dock inte skriva något om detta själva.
Onsdag 17 november t.om. söndag 21 november: -

Måndag 22 november: Ny besökarstatistik för den senaste tvåveckorsperioden inkommer till redaktionen. Denna gång ser vi att på delad förstaplats hamnar u2.se:s textavdelning tillsammans med turnésidan.
Tisdag 23 november: -
Onsdag 24 november:  -
Torsdag 25 november: -
Fredag 26 november: Turnén sparkade nyligen igång med en rörande hyllning till de 29 gruvarbetare som fastnat under marken i Nya Zeeland och redaktionen sammanfattar premiärkvällarna. Dessutom är det Record Store Day i Nordamerika, så vi uppdaterar Nästa Projekt-sidan med en ny rubrik (Utgivna projekt) och officiella detaljer kring vinyl-EP:n Wide Awake In Europe.
Lördag 27 november: -
Söndag 28 november: -

Måndag 29 november: Ytterligare datum utannonseras, denna gång för Argentina och Brasilien. Nyhetsuppdateringen i Twitter-flödet är dock plågat av tekniska buggar och en redaktionsmedlem råder övriga att twittra manuellt framöver och  de andra instämmer.
Tisdag 30 november: På u2.se:s förstasida kan man idag ta del av en mindre sammanfattning kring söndagens förhandspremiär av Broadway-musikalen Spider-Man: Turn Off The Dark. På bloggen delar vi samtidigt med oss utav ett videoklipp där vi kan höra U2 öva på The Boy Falls From The Sky från samma musikal.