In A Little While – oktober 2010

7 Nov
2010
In A Little While - U2.se dagboken

In A Little While - U2.se dagboken

Om månaden började stillsamt blev det snarare fullt upp när oktober 2010 så småningom tog slut. Bristen på turnényheter ersattes av spännande rykten om ett antal olika album som är under arbete, för att inte nämna den singel som lär vara på ingång i december?

Förutom samarbetena med Danger Mouse och David Guetta, har vi även fått information om en live-EP kallad Wide Awake in Europe, en återkoppling till 80-talets motsvarighet med ett snarlikt namn.

När ni läser detta, lär vi med all sannolikhet kunna konstatera om en U2-release är aktuell även i Europa den 8 november eller inte då en skotsk återförsäljare för en tid sedan annonserat om detta datum i butik.

Mycket nöje!
Redaktionen,
Stockholm samt Laholm, oktober 2010

Fredag 1 oktober: -
Lördag 2 oktober: -
Söndag 3 oktober: -
Måndag 4 oktober: Vi smaskar på varsin kanel bulle och noterar att nyheten om Spanish Eyes verkar ha lockat flest besökare den senaste 14-dagarsperioden.
Tisdag 5 oktober: U2 tolkade sig själva när de bjöd på Boy Falls From The Sky under andra kvällen någonsin för bandet i portugisiska Coimbra. Redaktionen hittade en video på framförandet och lägger upp denna på förstasidan i månadens första nyhet. ”Det finns ett mycket simpelt sätt ett länka video-klipp på, ser ni.” påpekar webmaster och instruerar övriga i hur denna funktion optimalt bör användas.
Onsdag 6 oktober: ”Vi får faktiskt försöka luska reda på vad som har hänt med den där No Line On The Horizon-boxen som bör komma fram snarast…så här kan vi inte ha det.” påminner en redaktionsmedlem och vi andra plockar fram förstoringsglasen.  Därutöver diskuterar vi idag hur vi ska bemöta de synpunkter som på senare tid har framförts angående rådande stiltje på förstasidan. Håller vi med om detta eller är kritiken obefogad?
Torsdag 7 oktober: Publicering av dagboken för september. Vi går nu via en redaktionsrepresentant offentligt ut och presenterar vår syn på kritiken som diskuteras mycket flitigt och ingående sedan gårdagen.

Fredag 8 oktober: Sista spelningen på den andra Europa-vändan av U2360°-turnén och med anledning av detta publicerar vi en nyhet samt en inkomplett lista med de låtar som spelades på stadion innan U2 äntrade scenen denna etapp. Det återstår att se om det blir några förändringar under kommande delar av turnén naturligtvis. Hjälp gärna till att hålla den uppdaterad!
Lördag 9 oktober: -
Söndag 10 oktober: -
Måndag 11 oktober: Den intereuropeiska mailinglistan U2day undrar idag om någon redaktion hört något mer konkret om ytterligare en Europa-vända kommande år.
Tisdag 12 oktober: Javi på U2Valencia nämner exklusivt för U2day-listan att de har källor som pekar på 10 konserter på vår kontinent nästa år. De ber oss dock vänligen att avvakta med publicering av detta rykte.
Onsdag 13 oktober: U2 avslutar nordamerika-etappen 2011 i Pittsburgh rapporterar vi idag. Dessutom rykten om Europa 2011.
Torsdag 14 oktober: Uppdaterar gårdagens nyhet med fler rykten om 2011 och detaljer från U2Valencia angående Europa nästa år(?). Passar även på att finjustera den senaste Spotify-listanJohn Lennons repertoar har utökats på tjänsten. Vi twittrar slutligen om en video där man får följa med bakom kulisserna vid inspelningen av komedin med det allvarliga namnet Killing Bono. Läs mer om orginalberättelsen på vår bokavdelning.

Fredag 15 oktober: ”Varför kan man inte kommentera nyheterna” undrar en forummedlem idag.
Lördag 16 oktober: -
Söndag 17 oktober: Vi twittrar en video där 360-förbandet Snow Patrol framför hiten Chasing Cars tillsammans med Rocko Reedy och hans manskap från U2:s turnéstab när U2 besökte Istanbul nyligen.
Måndag 18 oktober: Vi fyller på information om nästa U2 release då vi har upptäckt att EP:n Wide Awake in Europe är på ingång.  Idag bekräftas även U2:s spelningar i Sydafrika, som det länge har talats om.
Tisdag 19 oktober: Det är full fart i nyhetsflödet igen och idag berättar manager Paul McGuinness om att nästa album kan vara ute till våren. Vi svarar även på frågan om kommentarer kring nyheter som ställdes i forumet.
Onsdag 20 oktober: -
Torsdag 21 oktober: Antalet albumrykten förökar sig okontrollerat idag när Bono häver ur sig alla möjliga slags detaljer om vad bandet har sysslat med på senare tid. Vi får till och med gå in och uppdatera nyheten bara några timmar senare. En redaktionsmedlem upptäcker en sannerligen obskyr koppling mellan U2 och Brian Burton, alias Danger Mouse. ”Blogga!” Uppmanar de andra.

Fredag 22 oktober: Några estetiska korrigeringar görs på gårdagens nyhet.
Lördag 23 oktober: -
Söndag 24 oktober: Uppdaterar Nästa projekt-sidan med nya rykten och omslaget till Wide Awake in Europe.
Måndag 25 oktober: Veckan rivstartar när det bekräftas att U2 ska spela i Winnipeg och Nashville nästa sommar.
Tisdag 26 oktober: -
Onsdag 27 oktober: Ytterligare detaljer om Wide Awake in Europe läggs till på projekt-sidan.
Torsdag 28 oktober: Amerika-exklusiva Wide Awake in Europe är så populär att man nu har slutat att ta emot förhandsbeställningar på onlinebutiken Amazon twittrar våra tyska kollegor på U2tour.de och vi förmedlar detta vidare till våra följare.

Fredag 29 oktober: Simon lägger sista handen vid sin 10-årskrönika om All That You Can’t Leave Behind.
Lördag 30 oktober: Like a song #9 börjar ta form. Kan det ha något att göra med jubileumet imorgon?
Söndag 31 oktober: Larry fyller 49 år idag och All That You Can’t Leave Behind firar 10års-jubileum. Detta bör uppmärksammas!