Nya datum för USA och Kanada

13 Jul
2010

Äntligen kom idag nya datum för de tidigare inställda 360°-konserterna i Nordamerika. U2 kommer att inleda den 21 maj i Denver och avsluta den 23 juli i Minneapolis.

Samtidigt bekräftas att sommarens Europa-turné blir av som planerat. Bono har repat sig väl efter sin akuta ryggoperation i slutet av maj och mår enligt egen utsago bra.

I ett videoklipp på bandets officiella hemsida talar Larry, Adam, Edge och Bono om de nya turnéplanerna. Bono ber också om ursäkt för de problem som hans skada har orsakat för de fans som köpt konsertbiljetter, flygbiljetter, bokat hotell etc. 

Thanks for standing by us in our hour of need. — Bono

”Det var inte särskilt kul för mig – skadan var allvarlig och hände dagen efter min födelsedag. Men påtvingad lättja och allt stirrande  i taket har haft sina fördelar: vi har några fantastiska nya låtar vilka vi, som ni kan se, håller på att spela in. Och vi ser fram emot att spela dem live på en scen.”

”Det finns ingenstans vi hellre vill vara,” tillägger han, ”än med de människor som gav oss det här jobbet. Och det är inte Larry – det är ni.”

Hittills har 16 konserter i USA och Kanada bekräftats. Turnéarrangören Live Nation meddelar att tidigare inköpta biljetter gäller för de nya konsertdatumen, men erbjuder också full återbetalning för de som inte kan eller vill gå.

Överblivna biljetter kommer att ges ut till försäljning, men när och hur så kommer att ske är ännu inte känt. De biljettinnehavare som redan har fått mail från den amerikanska biljettförsäljaren Ticketmaster har dock till den 10 augusti på sig att bestämma sig om de vill behålla biljetterna eller få pengarna tillbaka. Vi gissar därför att inga nya biljetter kommer att släppas före det datumet.

Live Nation skriver också på U2.com att ytterligare konserter kommer att bekräftas senare. I avvaktan på det avråder u2.se bestämt från att köpa några biljetter till konserter som inte bekräftats officiellt av Live Nation eller U2.com.

Källor: Videoklippet hittar du i nyheten ”We’re Coming Back… ” på U2.com. Hela det hittills bekräftade turnéschemat hittar du på U2.coms turnésida. Se även källnyheten ”North American Tour: 2011 Rescheduled Dates” (U2.com).