Rykte: Utökade turnéplaner 2011

26 Maj
2010

En systersajt till den amerikanska fansidan atu2.com säger sig ha källor på konsertarrangören Live Nation och rapporterar idag om nya rykten inför 2011.  Enligt dessa uppgifter lär man vara i färd med att boka in U2 på nytt till de nordamerikanska städer som drabbats av framflytten.

Dessutom tittar man på platser som ursprungligen inte fanns med i turnéschemat för 2010 – exakt vilka dessa platser är nämns dock inte.

Som om detta inte vore nog skriver chilenska u2chile.net att bandet lär vara aktuellt för konserter i Asien (Japan, Sydkorea), Oceanien (Australien, Nya Zeeland) och Sydamerika (Chile, Argentina, Brasilien samt Peru) under inledningen av nästa år. Sajten hävdar att följande platser är aktuella för Sydamerika:

  • Estadio Monumental de Buenos Aires i Argentina.
  • Morumbi Stadium i São Paulo, Brasilien.
  • Maracana stadion i Rio de Janeiro, Brasilien.
  • National Stadium i Lima, Peru.

I vanlig ordning rekommenderar vi våra läsare att vara återhållsamma med inköp av biljetter till obekräftade konserter tills dess att en officiell turnéplan har utannonserats på den officiella webbplatsen u2.com. Vill vi även understyrka att ovanstående uppgifter inte bör betraktas som annat än rykten tills dess att en fullständig turnéplan för 2011 blir offentlig.

Under tiden har Bonos bandkamrat The Edge talat med U2.com från New York och han berättar bl.a. att resväskan var halvfull då han tog del av beskedet att Bono ådragit sig sin ryggskada. Istället kommer han att fortsätta arbeta på den kommande U2 skivan och för att få hjälp med att välja ut det material som fungerar bäst kommer man att testa några låtar live under Europa-etappen av turnén som Edge i dagsläget är övertygad om att U2 kommer att kunna genomföra.

We are intending to play some new songs live, which is something we’ve always planned to do and never got around to doing, for various reasons. /…/ The ultimate proving ground of a tune is playing it live, so we have the benefit of playing a few of them ahead of recording them, which is gonna be great. When we do get back out there, we’ll be absolutely in top condition and raring to go, so that’s our focus now. – The Edge om att testa nya låtar under 2010

Han upprepar även att Bono under inga som helst omständigheter kommer tillåtas att ta några genvägar (som att erbjuda Edge sin bil eller målningar)  i rehabiliteringsprocessen och om det så krävs kommer han att kedjas fast. ”På sätt och vis var det bra att det här kom i dagen innan turnén satte fart, snarare än att det skulle hända mitt under en pågående turné. Faktum är att om han inte hade gjort något åt saken så skulle det blivit väldigt allvarligt och eventuellt ge bestående men, så det uppdagades i grevens tid tycker jag. Om man ska se det hela ur ett filosofiskt perspektiv så finns det positiva saker med det här beskedet också. Vi kommer börja repetera under augusti månad någonstans i Europa för att inleda turnén i Turin.” avslutar gitarristen.

Slutligen kan vi meddela att U2 nu har fått ersättare på Glastonbury-festivalen i form av brittiska Gorillaz, detta rapporterar den officiella sidan för evenemanget ikväll.

Källor: U2tours.com, U2.com (Tack till vår forummedlem Annica för tipset!) samt glastonburyfestivals.co.uk