In A Little While – April 2010

10 Maj
2010
In A Little While - U2.se dagboken

In A Little While - U2.se dagboken

Vart tog egentligen april vägen? Och har det över huvud taget hänt något U2-relaterat under månaden?

Jo, lite smått och gott har dykt upp. Efter årets aprilskämt som i alla fall vi i redaktionen tyckte var kul så droppade faktiskt några seriösa nyheter in.  Bl.a. har U2:s manager Paul McGuinness sagt att vi inte kan förvänta oss något nytt album förrän till hösten (om nu någon trodde något annat).

Dessutom har Larry Mullen Jr. tagit en paus från inspelningsarbetet för att spela bankrånare i en ny film.

Mycket nöje!
Redaktionen,
Stockholm samt Laholm, april 2010

Torsdag 1 april: U2.se publicerar ett aprilskämt om att Bono skippar Glastonbury för att vila rösten.

Fredag 2 april: Dagen efter dementeras aprilskämtet om än något sent.

Lördag 3 april: -

Söndag 4 april: -

Måndag 5 april: -

Tisdag 6 april: Redaktionen twittrar och hjälper våra läsare att bestämma sin ståplats inför 2010.

Onsdag 7 april: Dagboken från mars publiceras. En alert läsare tipsar om att konsertinspelningen från 2009 års U2360°-turnén finns att förhandsboka hos en återförsäljare.

Torsdag 8 april: Vi publicerar en nyhet som sammanfattar vilka band som följer med U2 som publikuppvärmare 2010.

Fredag 9 april: -

Lördag 10 april: -

Söndag 11 april: -

Måndag 12 april: -

Tisdag 13 april: -

Onsdag 14 april: En nyhet publiceras där manager Paul McGuinness säger att inget album är att vänta förrän tidigast hösten 2010.

Torsdag 15 april: -

Fredag 16 april: -

Lördag 17 april: Producent och inspelningsassistent Declan Gaffney har vid ett flertal tillfällen befunnit sig i London för att ”mixa spår för U2:s räkning”, nyhet skrivs.

Söndag 18 april: -

Måndag 19 april: -

Tisdag 20 april: Får mejl från en läsare som gjort ett examensarbete vilket resulterat i en bok om U2:s 30 bästa låtar. Han frågar om vi vill länka till den från u2.se. Diskussion följer inom redaktionen.

Onsdag 21 april: Eftersom boken om de 30 bästa låtarna ligger på Facebook kan den bara ses och läsas av de som har Facebook-konto. Beslutar därför att inte länka till den, utan att istället uppmana författaren att posta i I Will Follow-forumet.

Torsdag 22 april: Via Twitter-flödet tipsar vi om att Pressbyrån nu har fått in senaste utgåvan av Q Magazine med Bono.

Fredag 23  april: Redaktionen försöker få kontakt med Gaffney som ånyo besökt Artillery Studios i London för ett par dagar sedan.

Lördag 24 april: -

Söndag 25 april: -

Måndag 26 april: Redaktionen kontaktar SVT och TV4-gruppen för att få svar på om ”U2360° At The Rose Bowl” kommer att visas i deras respektive kanaler då en sådan förhandsvisning via TV är planerad i bl.a. Australien (1 maj), Brasilien (10 maj) samt Frankrike (29 maj).  TV4-gruppen svarar att några sådana planer inte är aktuella medan ett svar från SVT verkar dröja.

Tisdag 27 april: Twittrar att Larry gör sin debut som skådespelare i den irländsk-kanadensiska samproduktionen Man On The Train.

Onsdag 28 april:

Torsdag 29 april: I Twitter-flödet tipsar vi idag om att Neil McCormick’s kommande film ”Killing Bono” nu har fått en officiell blogg.

Fredag 30 april: U2Spain publicerar en nyhet med än så länge obekräftade uppgifter om ”U2360° At The Rose Bowl”. Efter lite funderande beslutar vi avvakta bekräftelse från officiella källor.