Rykte: Dubbelgångare på Glastonbury?

2 Maj
2010
Svenska W2 live i Göteborg, 2009

Svenska hyllningsbandet W2 spelade live på Avenyn i Göteborg 2009 Foto: simon@u2.se

I en intervju nyligen talade bandets showdesigner Willie Williams om för brittiska Q Magazine att U2:s kommande debut på Glastonbury festivalen den 26 25 juni (förstås!) att The Claw inte kommer att släpas med till Worthy Farm där spelningen kommer att äga rum. Däremot utlovade han en ”extra-speciell, hitkavalkad”.

Därutöver berättade Williams att han funderar på vad man skulle vilja se om man bara fick se U2 en enda gång i sitt liv. ”Man kan börja från noll med låtlistan och skapa en fristående show för den brittiska publiken.” Williams’ uttalande om att Glastonbury framträdandet kommer att bli speciellt får nu stöd av uppgifter från ett australiensiskt hyllningsband men vill du inte veta mer än så föreslår vi att du slutar läsa här.

Enligt bandet som kallar sig för Australian U2 Show‘s egna webbplats så ska de framträda på scen tillsammans med U2 på Glastonbury-festivalen: ”Bilder av oss kommer att visas på de stora skärmarna med U2 under deras framträdande av Even Better Than The Real Thing.” förkunnar de i en poster på hemsidan över kommande spelningar. U2 har tidigare hyrt in dubbelgångare för att låta dem ta bandets plats, närmare bestämt under Zoo TV-eran då bandet The Doppelgangers kunde ses i videon till just Even Better Than The Real Thing, men aldrig tidigare har ett hyllningsband uppträtt tillsammans med U2 själva. Vänligen notera att denna poster hävdar att framförandet ska ske den 26 juni men att U2 är dragplåster för spelningen dagen innan!

Senast låten framfördes live var under Elevation-turnén 2001 även om U2 också repeterade på Perfecto-remixen av samma spår inför 360°-turnéns världspremiär i Barcelona förra sommaren. Troligtvis ersattes låten sedermera av I’ll Go Crazy If I Don’t Go Crazy Tonight som gjordes om till en dansvänlig remix av DJ:n Andy ”Redanka” Holt vilket blivit en av turnéns höjdpunkter.

Källa: The Australian U2 Show