Gaffney mixar U2 spår i London

17 Apr
2010
Lillywhite, Lanois och Gaffney, 2008

(Fr.v.) Producenterna Steve Lillywhite, Daniel Lanois och Declan Gaffney arbetar med No Line On The Horizon, 2008

Det förefaller som så att den irländske producenten och tidigare U2-medarbetaren Declan Gaffney, som var kraftigt involverad som inspelningsassistent för No Line On The Horizon och nu senast producerade Stranded (Haiti Mon Amour) i januari, återigen jobbar med bandet.

Upprepade twitter-inlägg från Artillery Studios i London gör gällande att Gaffney har ”kommit in för att mixa spår för U2″ med jämna intervall sedan den 13 februari. Det senaste i raden av inlägg angående Gaffney gjordes den 13 april.

Förutom sin betydande roll i arbetet med No Line On The Horizon är Gaffney även en av medlemmarna i producent-duon Fish Out Of Water som gjort flera uppskattade omtolkningar av spår från samma U2- album, bl.a. I’ll Go Crazy If I Don’t Go Crazy Tonight och Get On Your Boots. Den senare gavs nyligen ut exklusivt för betalande fanklubbsmedlemmar via den officiella webbplatsen u2.com på samlingen Artificial Horizon.

Så, antyder dessa kvitter att Gaffney är i färd med att mixa om ytterligare spår från No Line On The Horizon eller är det tal om de nya spår som Bono och The Edge lär ha spelat in under turnéupehållet? Detta skulle i sådana fall ytterligare indikera att någon form av nytt material är på väg under 2010. Singel? EP? Album? Den som lever får se.

Läs mer om uppföljaren till No Line On The Horizon genom att surfa över till Nästa album – Fakta och Rykten här på u2.se!

Källa: Artillery Studios via Twitter.