U2360° At The Rose Bowl – detaljer

30 Mar
2010
U2360° At The Rose Bowl (Klicka för högre upplösning)

Omslaget till U2360° At The Rose Bowl (klicka för högre upplösning)

Precis nyss dök det så äntligen upp mer information om den kommande konsertinspelningen från U2360°-turnén. U2360° At The Rose Bowl spelades in under 2009 och kommer att ges ut i fyra olika format enligt två återförsäljare. Vänligen notera att detaljerna nedan är en sammanställning av vad dessa två utländska butiker uppger för tillfället och inte har bekräftats officiellt.

Ett officiellt tillkännagivande väntas inom de närmaste dagarna men vi väljer att publicera informationen som den är framställd med reservation för eventuella ändringar och avvikelser när väl den officiella informationen offentliggörs.  Alerta läsare och fans minns säkert att man inledde U2360°-konserterna genom att spela Breathe, denna låt återfinns emellertid inte i låtlistan i dessa första uppgifter! Vad detta beror på är dessvärre oklart.

Utgivningsdatum enligt bägge återförsäljare är dock 7 juni 2010 och omslaget lär bli det som ni kan se i bilden till höger.

Priser och detaljer från svenska återförsäljare finns ännu inte att tillgå tyvärr utan vi ber om att få återkomma.

Uppdaterad: 2010-03-31

Format 1: Standard DVD Edition

Format 2: Deluxe Edition

Format 3: Super Deluxe Edition

 • Två DVD-skivor med konsert och extramaterial
  • Konsert (23 låtar)
  • Extramaterial – ospecificierat

Format 4: Blu-Ray Edition

 • Enkel Blu-Ray skiva, åtminstone inkluderas konserten och kanske även extramaterial i denna utgåva.

Källor: atu2.com, EIL.com samt Amazon Storbritannien

Uppdatering 2010-03-31:
Den officiella webbplatsen u2.com har nu bekräftat ovanstående uppgifter och därmed kommer Breathe inte att finnas med på konsertinspelningen från The Rose Bowl, däremot ingår den av någon anledning som bonusspår om man köper någon av de ovanligare utgåvorna. Vidare nämner man att den nya dokumentären Squaring the Circle: Creating U2360° som följer med Deluxe-utgåvorna och Blu-ray utgåvan innehåller nya intervjuer med U2, deras manager Paul McGuinness och  turnépersonal. Innehållet för format 3 offentliggörs vid ett senare tillfälle skriver man, men redan nu har webbplatsens butik listat följande innehåll för Super Deluxe utgåvan:

 • 2 DVD-skivor
 • 24-sidig bok
 • Poster
 • Låtlista
 • Replica av turnéprogrammet
 • 7″ Vinyl

Blu-ray utgåvan inkluderar förutom konsert och extramaterial en exklusiv bonusfunktion som man kallar för ”BD Live”. Denna skall tydligen erbjuda videoupptagningar under 2010 från de kommande turnéerna i USA och Europa då innehållet kontinuerligt kommer att uppdateras till ens spelare via denna funktion på skivan. Utgivningsdatum är enligt U2.com den 3 juni 2010 och inte den 7 juni som föreslogs i nyheten igår kväll. Innebär detta att BD Live-funktionen kommer utnyttjas redan från inledningen av turnén 2010?

Källa: U2.com

Tack till våra forummedlemmar Annica och Biwallo för tipset!