Rykte: Detaljer om Rose Bowl DVD imorgon?

28 Mar
2010
U2 at The Rose Bowl

Konsert-inspelningen U2 at The Rose Bowl utkommer på DVD under 2010

Sedan publiceringen av den senaste nyheten har bandets officiella webbplats, u2.com, lanserat en minisajt för den kommande konsert-dvd som spelades in i Pasadena utanför Los Angeles under förra året.

Detta bekräftar alltså att man kommer att ge ut samma spelning som även direktsändes via YouTube i samband med inspelningen. Om man har beslutat att låta materialet vara helt oredigerat jämfört med den visningen är ännu oklart. Igår eftermiddag skrev en forummedlem hos spanska U2Eastlink.com att denne varit i kontakt med en person på Universal Musics kontor i Spanien. Enligt denna källa så ska man utannonsera ytterligare detaljer om inspelningen under morgondagen och görs inget tillkännagivande så har denne person lovat att kontakta sin källa per telefon för att höra efter vad som är på gång.

De uppgifter som hittills har framkommit via denne person pekar på att man kommer att ge ut spelningen i tre format – notera att detta inte stämmer överens med vad som sägs ha sagts från Universals kontor i Frankrike som lär ha utlovat fyra olika utgåvor nyligen. Utöver detta så hävdar samme person att om man köper konserten så medföljer en kod som man kan använda på u2.com för att hämta hem video- och ljudspår av ett okänt antal nya låtar! Vi har sett detta koncept tidigare, då man via webbplatsen nolineonthehorizon.com erbjöd Anton Corbijn-filmen Linear om man hade köpt någon av de begränsade utgåvorna av No Line On The Horizon.

Utöver att föreviga U2360°-konceptet så kommer denna release  alltså att låta oss stifta bekantskap med nya låtar som U2 enligt uppgift ska premiärspela under april/maj i samband med ett ospecificerat live-evenemang. Detta stämmer relativt väl överens med det rykte från en anställd vid ett holländskt TV-bolag som hävdade att denne tagit del av uppgifter om att en U2-konsert av ett lite större slag skulle äga rum den 13-14 april. Andra rykten har även hävdat att bandet ska återvända till Riad-Al-Yacout i Fez, Marocko där No Line On The Horizon spelades in under 2007.

Därutöver har Adam tidigare sagt att man övervägt att återvända till Fez för att bjuda på en live-session av det senaste studioalbumet från start till slut men att bandet inte hunnit repetera som man hade behövt, kanske är det något de vill förverkliga genom att bjuda på nytt material istället?

U2-bassisten besökte den afrikanska kontinenten tillsammans med Bono och andra ONE-ambassadörer i samband med ett studiebesök mellan den 9-18 mars för ONE-kampanjens räkning, kanske ger detta en indikation om att resten av bandet snart kommer att möta upp de två i Fez. The Edge syntes dock senast till på en mässa i Frankfurt den 25 mars så det är ännu inte säkert om och var bandmedlemmarna i sådana fall kommer att sammanstråla.

Slutligen kan vi meddela att påståendet om att utannonseringen väntas under morgondagen stärks av en rapport från våra tyska kollegor på U2tour.de. De skriver nämligen också att U2 360 at the Rose Bowl, som releasen ska heta, kommer att offentliggöras på måndag.

Källor: U2Eastlink.com, u2.com, samt u2tour.de (Twitter)

Tack till vår forummedlem Peter Parker för tipset!