Inga fler Europaspelningar under 2010

9 Feb
2010

Adam Clayton på Ullevi 2009//foto: u2.se (MJ)

I en kort notis idag kungör bandets officiella webbplats U2.com att samtliga spelningar som kommer att äga rum i Europa den kommande sommaren har blivit utannonserade. I och med detta dementerar man rykten om ev. spelningar i israeliska Tel Aviv och det nya Aviva Stadium hemma i Dublin.  Därmed kan man konstatera att det inte heller blir några ytterligare spelningar på Ullevi under 360°-turnén 2010.

Detta var förvisso aldrig särskilt troligt med tanke på den gångna sommarens två Norden-exklusiva konserter.  I nyheten nämner man dock ingenting om ytterligare spelningar i Nordamerika, Oceanien/Japan, eller tidigare rykten gällande Sydamerika. Chansen finns att man fortfarande tittar på en lösning för den senare kontinenten fast det blir troligtvis under 2011,  vilket u2.se har rapporterat om tidigare.

Som vi rapporterade om ifjol får i alla fall våra grannländer Danmark och Finland två spelningar vardera i augusti 2010. Biljettförsäljningen till dessa evenemang är slutförd sedan tidigare men danska billetlugen.dk erbjuder biljettlösa fans möjligheten att anmäla sig till en väntelista. På den finska motsvarigheten, lippu.fi, finns varken biljetter eller väntelista att tillgå men våra alerta forummedlemmar har vid ett par tillfällen uppmärksammat att biljetter åter blivit tillgängliga, möjligtvis då de har returnerats av tidigare köpare eller liknande.

Dessutom finns fortfarande konsertpaket att köpa till dessa och många andra Europa-spelningar via den officiella arrangören Event Ttravel.

Källa: U2.com
Tack till vår forummedlem Erik.Swe för tipset!