Retrovecka: Underground 1981 – Första Sverigespelningen

3 Feb
2010

Bono på Underground 1981Vår retrovecka fortsätter med två tidningsklipp från U2:s första spelning i Sverige, den på Underground i Stockholm 1981-02-09.

Vi har sedan tidigare publicerat bilder och ögonvittnesskildringar från konserten och nu har dessa kompletterats med klipp från Dagens Nyheter och tidningen Schlager (jodå, hippare än det låter) tack vare vår läsare Mårten Sahlén.

En del tyckte spelningen var bland det segaste de sett; ”Dom har ju bara ett riff och en jävla massa eko”. Kanske fler tyckte att det var bland det bästa de upplevt i Stockholm. Många väntar bara på den sensation gruppen kan bli. Jag tillhör de många.– Lars Nylin, Schlager

Dagens Nyheter

Dagens Nyheter från Undergroundkonserten

Schlager

Schlager om Undergroundkonserten