u2.se-redaktionens blogg

u2.se - logotyp 2015

u2.se - den inofficiella sidan på svenska om u2, sedan 2003!

Redaktionen på u2.se vill upplysa om att vårt forum permanent kommer att tas ur bruk under året.

Vi har inte bestämt exakt när detta kommer att ske och därför uppmanar vi våra medlemmar att på egen hand spara/skärmdumpa inlägg och annat man vill bevera från forumet så snart som möjligt.

Bakgrunden till detta är huvudsakligen att redaktionen har påbörjat diskussioner om framtiden för u2.se och hur vi vill att sidan ska fungera framöver.

Eftersom dessa diskussioner ännu är på ett tidigt stadium kan vi inte säga mer än att ambitionen är att göra om och komma tillbaka bättre rustade som en modern webbplats. Det blir lite som den där gången Bono sa att ”we have to go away and dream it all up again”, med andra ord.

Redaktionen kommer att hålla våra läsare och besökare underrättade under denna process, om inte här på webbplatsen så via våra kanaler på Facebook och Twitter så följ oss gärna där.

Webmaster Simon
Stockholm 2019-03-13

Kendrick Lamar (foto: Ana Viotti via Creative Commons)

Kendrick Lamar (foto: Ana Viotti via Creative Commons)

Jag ska erkänna att det kom som en överraskning när jag läste nyheten om att U2 skulle samarbeta med hiphopartisten Kendrick Lamar.

U2 har knappast dragit sig för att samarbeta med artister från andra musikgenrer; operatenoren Luciano Pavarotti (Miss Sarajevo), countrylegenden Johnny Cash (The Wanderer) och R&B artisten Mary J. Blige (One) för att nämna några. Därutöver har Bono och The Edge skrivit låtar till Tom Jones (Sugar Daddy), Tina Turner (temat till GoldenEye) och Broadway-musikalen Spider-Man: Turn Off The Dark.

I detta sammanhang funderar jag dock mer på om U2 förbereder en yngre målgrupp på Songs of Experience. Under det senaste året vet vi att bandet bad den norske DJ:n Kygo göra en remix på spåret The Best Thing About You Is Me, som av allt att döma offentliggjordes tidigare än U2 hade önskat men ändå togs emot väl av båda parters anhängare. (Läs mer…)

24 december
24 Dec
2016

God jul, kära läsare! Vi har nått fram till sista luckan i adventskalendern. Här hjälper ett visst mått av simultankapacitet.

Vi vill påminna om att ni har fram till och med annandagen på er att skicka in era svar på veckans tävlingsuppgifter till oss. Ett fint pris ligger och väntar på vinnaren.

Nu till uppgiften: En U2-låt är tongivande i detta försök till julstämning. De andra låtarna som bidragit är Some Days Are Better Than Others, Ultra Violet (Light My Way) och Song For Someone.
(Läs mer…)

23 december
23 Dec
2016
Foto: Carina Persson

Foto: Carina Persson

Bakom näst sista luckan gömmer sig tre nya frågor.

Fråga A
Vilket av nedanstående påståenden är inte sant, om tomtenissarna hittat rätt info på nätet? Med andra ord, två av alternativen är sanna. Vi vill att ni säger vilket av dem som är falskt.
1. The Joshua Tree hade eventuellt kunnat heta The Enduring Chill
X. No Line On The Horizon hade eventuellt kunnat heta Kiss The Future
2. Achtung Baby hade eventuellt kunnat heta Man
(Läs mer…)

22 december
22 Dec
2016

Vi närmar oss slutet av adventskalendern och det är definitivt slut på saffransbrödsdagarna. Nu gäller det att kavla ut pepparkaksdegen och ta hjälp av alla tomtar på loftet, annars är den kokta skinkan snart stekt.

Tre kluriga frågor om Anton Corbijns samarbete med U2 utgör utmaningen för dagen. Hittar ni svaren? Det går givetvis bra att leta i såväl skallen som på nätet och i böcker. Eller gissa.

Fråga A
Vem i bandet tycker Anton Corbijn är roligast, men även en av de svårare, att fotografera?
1. The Edge, eftersom han är bäst på att förstå vad Anton vill med bilderna. Detta gör dock bilderna mindre spontana.
X. Bono, eftersom han är äventyrlig och förstår fotokonstens kraft. Han är dock väldigt ”ojämn”.
2. Larry, eftersom han (efter visst tvivel i början av deras samarbete) litar på Anton till 110%. Larry känner dock trots det inte alltid för att bli fotograferad, vilket gör att det ibland är bråttom för Anton att få till bilder innan Larry (eventuellt) tröttnar.
(Läs mer…)

21 december
21 Dec
2016

Ett “oh” är ibland precis det man vill säga, eller sjunga för den delen.

Från vilka sju U2-låtar är dessa ”oh” hämtade? Alla kommer från officiellt släppta album i standardutförande, dvs. det är inte fråga om några bonusspår eller B-sidor.

Länk till en massa oh

Svaret vill vi ha, tillsammans med era eventuella svar på tävlingsomgångens övriga uppgifter, senast måndag den 26 december kl 23:59.

Mer utförliga instruktioner för tävlingen hittar ni i tävlingomgångens första inlägg: 19 december.

20 december
20 Dec
2016

Yeah! Behöver man säger något mer? Ibland inte!

Det vi skulle vilja att ni säger, dock, är vilka sex U2-låtar dessa ”yeah” är hämtade från. Alla kommer från officiellt släppta album i standardutförande, dvs. det är inte fråga om några bonusspår eller B-sidor.

Länk till en massa yeah

Svaret vill vi ha, tillsammans med era eventuella svar på tävlingsomgångens övriga uppgifter, senast måndag den 26 december kl 23:59.

Mer utförliga instruktioner för tävlingen hittar ni i tävlingomgångens första inlägg: 19 december.

19 december
19 Dec
2016

Med mindre än en vecka kvar till julafton går årets adventskalender in i sin sista fas. Denna gång har vi ett fint pris till den som får flest rätt, eller som lottas som vinnare om flera av er aspirerar på förstaplatsen.

Det blir blandade uppgifter av varierande svårighetsgrad. För att klara åtminstone en del av uppgifterna är det en fördel att ha litet koll på bandets karriär.
(Läs mer…)

18 december
18 Dec
2016

Den sista utmaningen den här tävlingsveckan kommer här. Ett rockband, två album-/singelomslag. Rockbandet tar vi för givet att ni identifierar, men vilka album och/eller singlar tillhör de två omslagen?

Utmaning den 18 december

Utmaning den 18 december

Svaret vill vi ha, tillsammans med dina eventuella svar på tävlingsomgångens övriga uppgifter, senast ikväll kl 23:59. De tidigare luckorna, tillika uppgifterna, i adventskalendern hittar du i vår blogg .

Mer utförliga instruktioner för tävlingen hittar ni i tävlingomgångens första inlägg: 12 december.

Lycka till!

Önskar redaktionen

17 december
17 Dec
2016

Ännu ett resultat som inte riktigt gör orginalen rättvisa, men som med litet god vilja i alla fall går att härleda till två U2-omslag. Kan du se vilka?

Bildutmaning 17 december

Bildutmaning 17 december

Svaret vill vi ha, tillsammans med dina eventuella svar på tävlingsomgångens övriga uppgifter, senast imorgon den 18 december kl 23:59.

Mer utförliga instruktioner för tävlingen hittar ni i tävlingomgångens första inlägg: 12 december.