u2.se-redaktionens blogg

Del två av resultaten från vår läsarundersökning handlar om era besöksvanor.

Det var huvuddelen av enkäten där ni fick svara på:

  • Hur ofta ni besöker u2.se
  • Vad ni använder för att läsa sajten
  • Vilka delar av u2.se som ni oftast besöker
  • Hur ni hittade hit
  • Hur länge ni har besökt u2.se
  • Hur det är att navigera på sidan
  • Hur ofta ni stöter på problem med u2.se
Det blir en hel del att gå igenom med andra ord, så låt oss se vad ni har svarat. (Läs mer…)

Förra veckan avslutade u2.se sin första läsarundersökning någonsin. Vi tar förstås emot synpunkter även framöver, men inte i just detta format.

Jag vill börja med att tacka alla er som tog er tid att svara. Vi fick in 33 svar, och vi kan därför dra generella slutsatser om behov, åsikter, och besökarmönster. Vi går igenom hur det såg ut i olika avsnitt, eftersom det skulle bli alltför mastigt att ta allting på en gång. (Läs mer…)

Vision 2020
20 Jan
2020

u2.se dag 1 (2003)

Kära besökare,

I mars 2019 gick vi ut med beskedet att redaktionen just hade haft samtal om förbättringsarbete för webbplatsen u2.se – bland annat satte vi som mål att stänga ned vårt besökarforum innan året var slut.

I samma veva strukturerade vi om i redaktionen vilket medförde att vi idag är två personer kvar som vill driva sidan. Matilda och jag vill passa på att tacka Malin, Fredrik och Maria för deras engagemang.

Sedan tog det stopp. (Läs mer…)

u2.se - logotyp 2015

u2.se - den inofficiella sidan på svenska om u2, sedan 2003!

Redaktionen på u2.se vill upplysa om att vårt forum permanent kommer att tas ur bruk under året.

Vi har inte bestämt exakt när detta kommer att ske och därför uppmanar vi våra medlemmar att på egen hand spara/skärmdumpa inlägg och annat man vill bevera från forumet så snart som möjligt.

Bakgrunden till detta är huvudsakligen att redaktionen har påbörjat diskussioner om framtiden för u2.se och hur vi vill att sidan ska fungera framöver.

Eftersom dessa diskussioner ännu är på ett tidigt stadium kan vi inte säga mer än att ambitionen är att göra om och komma tillbaka bättre rustade som en modern webbplats. Det blir lite som den där gången Bono sa att ”we have to go away and dream it all up again”, med andra ord.

Redaktionen kommer att hålla våra läsare och besökare underrättade under denna process, om inte här på webbplatsen så via våra kanaler på Facebook och Twitter så följ oss gärna där.

Webmaster Simon
Stockholm 2019-03-13

Kendrick Lamar (foto: Ana Viotti via Creative Commons)

Kendrick Lamar (foto: Ana Viotti via Creative Commons)

Jag ska erkänna att det kom som en överraskning när jag läste nyheten om att U2 skulle samarbeta med hiphopartisten Kendrick Lamar.

U2 har knappast dragit sig för att samarbeta med artister från andra musikgenrer; operatenoren Luciano Pavarotti (Miss Sarajevo), countrylegenden Johnny Cash (The Wanderer) och R&B artisten Mary J. Blige (One) för att nämna några. Därutöver har Bono och The Edge skrivit låtar till Tom Jones (Sugar Daddy), Tina Turner (temat till GoldenEye) och Broadway-musikalen Spider-Man: Turn Off The Dark.

I detta sammanhang funderar jag dock mer på om U2 förbereder en yngre målgrupp på Songs of Experience. Under det senaste året vet vi att bandet bad den norske DJ:n Kygo göra en remix på spåret The Best Thing About You Is Me, som av allt att döma offentliggjordes tidigare än U2 hade önskat men ändå togs emot väl av båda parters anhängare. (Läs mer…)

24 december
24 Dec
2016

God jul, kära läsare! Vi har nått fram till sista luckan i adventskalendern. Här hjälper ett visst mått av simultankapacitet.

Vi vill påminna om att ni har fram till och med annandagen på er att skicka in era svar på veckans tävlingsuppgifter till oss. Ett fint pris ligger och väntar på vinnaren.

Nu till uppgiften: En U2-låt är tongivande i detta försök till julstämning. De andra låtarna som bidragit är Some Days Are Better Than Others, Ultra Violet (Light My Way) och Song For Someone.
(Läs mer…)

23 december
23 Dec
2016
Foto: Carina Persson

Foto: Carina Persson

Bakom näst sista luckan gömmer sig tre nya frågor.

Fråga A
Vilket av nedanstående påståenden är inte sant, om tomtenissarna hittat rätt info på nätet? Med andra ord, två av alternativen är sanna. Vi vill att ni säger vilket av dem som är falskt.
1. The Joshua Tree hade eventuellt kunnat heta The Enduring Chill
X. No Line On The Horizon hade eventuellt kunnat heta Kiss The Future
2. Achtung Baby hade eventuellt kunnat heta Man
(Läs mer…)

22 december
22 Dec
2016

Vi närmar oss slutet av adventskalendern och det är definitivt slut på saffransbrödsdagarna. Nu gäller det att kavla ut pepparkaksdegen och ta hjälp av alla tomtar på loftet, annars är den kokta skinkan snart stekt.

Tre kluriga frågor om Anton Corbijns samarbete med U2 utgör utmaningen för dagen. Hittar ni svaren? Det går givetvis bra att leta i såväl skallen som på nätet och i böcker. Eller gissa.

Fråga A
Vem i bandet tycker Anton Corbijn är roligast, men även en av de svårare, att fotografera?
1. The Edge, eftersom han är bäst på att förstå vad Anton vill med bilderna. Detta gör dock bilderna mindre spontana.
X. Bono, eftersom han är äventyrlig och förstår fotokonstens kraft. Han är dock väldigt ”ojämn”.
2. Larry, eftersom han (efter visst tvivel i början av deras samarbete) litar på Anton till 110%. Larry känner dock trots det inte alltid för att bli fotograferad, vilket gör att det ibland är bråttom för Anton att få till bilder innan Larry (eventuellt) tröttnar.
(Läs mer…)

21 december
21 Dec
2016

Ett “oh” är ibland precis det man vill säga, eller sjunga för den delen.

Från vilka sju U2-låtar är dessa ”oh” hämtade? Alla kommer från officiellt släppta album i standardutförande, dvs. det är inte fråga om några bonusspår eller B-sidor.

Länk till en massa oh

Svaret vill vi ha, tillsammans med era eventuella svar på tävlingsomgångens övriga uppgifter, senast måndag den 26 december kl 23:59.

Mer utförliga instruktioner för tävlingen hittar ni i tävlingomgångens första inlägg: 19 december.

20 december
20 Dec
2016

Yeah! Behöver man säger något mer? Ibland inte!

Det vi skulle vilja att ni säger, dock, är vilka sex U2-låtar dessa ”yeah” är hämtade från. Alla kommer från officiellt släppta album i standardutförande, dvs. det är inte fråga om några bonusspår eller B-sidor.

Länk till en massa yeah

Svaret vill vi ha, tillsammans med era eventuella svar på tävlingsomgångens övriga uppgifter, senast måndag den 26 december kl 23:59.

Mer utförliga instruktioner för tävlingen hittar ni i tävlingomgångens första inlägg: 19 december.